Sport45

Danmark tabte 1-5 til Tjekkiet

Desværre blev det til nederlag for Danmarks damelandshold i floornall, da der blev spillet kvartfinale ved VM i Schweiz. Danmark startede ellers kampen bedst og bragte sig foran 1-0 efter syv minutter ved Cecilia Di Nardo, der udnyttede en friløber, som blev serveret af Maria Olausson.

Danmark fortsatte det gode spil og havde flere gode muligheder efter målet. Men efter nogle minutter fik Tjekkiet udlignet til 1-1, da et skud tæt ved stoplen smøg sig ind bag Carina Kaarsberg i målet.

Og kombinationen af den tjekkiske udligning og en snigende træthed hos danskerne gjorde at man efterhånden mistede initiativet i kampen og lukkede tjekkerne ind i fighten. Men danskerne formåede dog at holde stand perioden ud.

Anden periode blev Danmarks dårligste i kampen. Tjekkerne kørte videre på det momentum, man havde oparbejdet i første periodes slutminutter og efter to minutter bragte de sig på 2-1 og herefter dominerede de spillet. Danskerne lod sig presse baglæns på trods af ikke specielt agresivt tjekkisk hold og på den måde fik Tjekkiet lov til at spille bolden alt for meget rundt på Danmarks banehalvdel og samtidig var der alt for langt op til det tjekkiske mål, når Danmark endelig fik fat i bolden. Og kort før slutningen på anden periode blev det også til 3-1 til Tjekkiet

Danskerne kom tilbage i kampen i tredje periode og fik både lagt pres på Tjekkiet og flere afslutninger, men for få af dem ramte mål. Tjekkiet havde derimod fået indstillet kanonerne og Carina Kaarsberg måtte hive flere gode redninger op af hatten for at forhindre en alt for stor føring til Tjekkiet.

Dog kunne hun ikke afværge et tjekkisk powerplaymidt i tredje periode og en tjekkisk frislagskombination i kampens sidste sekunder, så Tjekkiet kunne sejre med 5-1.

Forsvarsmæssigt var det en godkendt kamp af Danmark, der kæmpede hårdt for sagen, men desværre kom til at stå for lavt på banen og Tjekkiet kom dermed til at dominere spillet unødigt meget. Offensivt var danskerne dog lidt for anonyme og tilspillede sig bare otte skud på mål i hele kampen. Alt for mange skud gik forbi eller løb ud i sandet fordi Tjekkiets forsvarsspillere nåede tilbage og lukke af.

Kampens bedste dansker var målvogter Carina Kaarsberg, der sprællede godt i buret og havde 18 redninger. Tjekkerne valgte ikke at bombardere det danske mål med skud, men prøvede i stedet at spille sig til store chancer og derfor var det som oftest svære redninger, som Kaarsberg præsterede.

Med nederlaget er Danmark ude af medaljekampen og skal i stedet forsøge at opnå den femteplads ved VM, der giver direkte kvalifikation til næste dame-VM, der spilles i 2013 i Tjekkiet. Vejen til den placering går gennem først Polen og dernæst vinderen af kampen mellem Letland og Norge. Altså en svær opgave, men mod hold, der ikke helt har samme klasse som Tjekkiet.

Kampen mod Polen spilles lørdag kl. 13:00 og kan ses live på VMs hjemmeside.

Danmark var desværre for ofte et skridt bagefter Tjekkiet og måtte se sig slået 1-5. Foto: IFF.