Sport45

Kaotisk overtidssejr til AaB i topkamp

Af Lars Erik Bartels

I en højdramatisk affære vandt AaB Floorball lørdag 5-4 efter sudden victory og står nu med gode muligheder for at slutte som nummer to i damernes Floorball Liga Vest. Inden da havde spillere, trænere, dommere og tilskuere været igennem mere end to timers udmarvende kamp.

ÅFS lagde ud i kontrol med kampen og forstyrrede AaB-spillerne med et højt pres og kom ved Maria Rasmussen foran 1-0. Kort efter lykkedes det for første gang for alvor AaB at etablere et angreb og Stinne Jørgensen kvitterede straks til 1-1.

Herefter fulgte et kaotisk kvarter, hvor først ÅFS fik først en udvisning, derefter blev AaB ramt af en udvisning hvor ÅFS samtidig fik tildelt et straffeslag, som blev brændt. Og kun 20 sekunder senere blev ÅFS ramt af en ny udvisning og AaB fik tildelt et straffeslag, som også blev brændt.

I kaosset omkring de mange straffeslag og udvisninger trådte den udviste AaB-spiller Jane Stubben på banen 1.20 før hendes udvisning udløb og dommerne fløjtede spillet af. Efter at have nærstuderet spillereglerne i ti minutter konkluderede dagens i øvrigt udmærkede dommerpar at AaB-spillere skulle idømmes nok en to minutters udvisning, hvilket man i ÅFS-lejren absolut ikke var enig i. Her mente man, at straffen burde have været et rødt kort til Stubben og man nedlagde derfor protest over situationen.

ÅFS fortsatte dog med at holde fokus på kampen og kort inden pausen gjorde Mia Østerhaug det 2-1 til ÅFS og en meget lang første periode - mere end 40 minutter - fik sin ende.

I anden periode fik AaB bedre styr på spillet og kombinerede sig igennem ÅFS-presset. ÅFS var stadig farlige på kontra og direkte angrebsspil og efter en lang aflevering gjorde Jeanette Juul det til 3-1 til udeholdet. AaB sværmede dog om ÅFS-målet og Stinne Jørgensen reducerede til 2-3 da et skud på vej over mål ramte en ÅFS-back i brystet og sejlede i mål.

Men igen lukkede og slukkede ÅFS en periode efter en flot powerplaykombination hvor Mia Østerhaug pludselig var fuldstændig fri foran mål og gjorde det til 4-2.

Tredje periode var knap kommet i gang før Jane Stubben resolut var over en returbold og reducerede til 4-3. AaB lagde efterfølgende et tungt pres og kunne i overtal via Stinne Jørgensen gøre det til 4-4 med 12 minutter igen af kampen.

Kampen ud var AaB spildominerende og havde flere gode muligheder mens ÅFS var sjældne gæster i den anden ende. Men århusianerne red stormen af og kampen måtte afgøres i sudden voctory.

Overtiden var kun et minut gammel, da en ÅFS-friløber brev bremset af en liggende målmand nogen meter uden for feltet. Om keeperen gled ud af feltet eller lagde sig uden for feltet var umiddelbart svært at afgøre,. Dommerne var dog ikke i tvivl og dømte to minutters udvisning til AaB, men undlod noget overraskende at følge op med et straffeslag.

ÅFS forsøgte at få snakket det kommende powerplay igennem i en timeout, men fik i de efterfølgende to minutter aldrig bolden til at køre. Og kort efter at AaB blev fuldtallige, lukkede AaB så kampen, da Emilie Huus sendte et trækskud i mål til kampens resultat 5-4.

Dermed har AaB på andenpladsen i Floorball Ligaen 29 point mod ÅFS’ 28 og nordjyderne er samtidig også bedst i indbyrdes kampe.

Andenpladsen kan dog skifte hænder inden slutspillet. Begge hold mangler en såkaldt 'nem' hjemmekamp, ÅFS mod Bulldogs og AaB mod Esbjerg, og så har ÅFS en svær hjemmekamp mod Outlaws 25. februar. I øvrigt samtidig med at AaB spiller mod Esbjerg. Skulle AaB gå hen og tabe til Esbjerg, mens ÅFS vinder den ene af sine to resterende kampe, eller vinder ÅFS begge sine kampe, så bliver det århusianerne, der ender som toer.

Og så er der protestsagen om AaB-spilleren, der løb på tidligt på banen under en udvisning, hvor en omkamp vil gøre kampen om andenpladsen nøjagtig ligeså åben, som den var endne den kaotiske kamp lørdag eftermiddag i AaB Hallen. Forhåbentlig vil denne protestsag bive afgjort meget hurtigt af DaFU.

Arkivfoto: Michael Andresen