Sport45

Klumme: Fælles liga for damerne ?


Med denne klumme vil jeg prøve noget nyt her på SPORT45.
Vi har tidligere har blogs men da det er tidskrævende at holde en blog i live vil vi her hos SPORT45 prøve os lidt frem med klummer. Jeg lægger ud med den første klumme, og det er mit håb at vi i fremtiden i ny og næ, kan få andre folk til at lave klummer og dermed skabe lidt debat her på SPORT45.dk. Ønsker du at lave en klumme her på SPORT45 så tøv ikke med at kontakte mig.

Nå men denne klumme er min egen personlige holdning, og er ment som et lille oplæg til debat.

Klummen kommer sig af, at jeg forleden dag, faldt over en nyhed på Team Århus Floorballs hjemmeside, hvori Michael Andresen havde skrevet et kampreferat.
Dette er der jo selvfølgelig ikke noget unormalt i , nææ det unormale er den drejning nyheden tog. Michael kom med en noget lammende kritik af Outlaws pigernes væremåde, i forbindelse med deres store sejr over Team Århus, det er dog ikke det jeg vil ind på i denne klumme.

Nej det som jeg kom til at tænke over og som jeg har tænkt over nogle dage nu, er en anden ting Michael kommer ind på i hans nyhed. En fælles liga for damerne.
Michaels point er, at der både i øst og vest er 2-3 hold der skiller sig en hel del ud, og at disse hold har for mange nemme kampe. Det vil jeg og vel også alle andre give ham ret i.

Jeg mener så, at når niveauforskellen er så stor som den er, så risikere vi, at vi på sigt kommer til at stå med en meget lille dame liga ( i hvert fald i vest) da nogle af de hold der ikke rigtig kan føle med måske vælger at lade sig rykke ned frivilligt. Men samler man derimod de 3-4 bedste hold fra øst og vest, får vi en slagkraftig elitedivision, mens man også i første division får et bedre ”produkt”

Ja jeg vil faktisk mene, at damerne i endnu høje grad end herrerne, har brug for en fælles liga, hvis ikke man skal udvande den bedste række. Som det er nu er første division jo at regne med en begynder liga, mens det kan være svært for de bedste spillere i den bedste række at sætte sig op til at træne ordentligt når man ved man vinder hver anden kamp med 10 mål +

Skal vi fremme de bedste spillere og dermed også landsholdet, samt dem i lagende under, ville det måske være en fordel at samle de bedste i en landsdækkende liga og lave strukturen om hele vejen ned, ganske som man har gang i hos herrerne. Det vil give en bedre elite række, en bedre og mere jævn 1 division og det var måske bedre med en anden division, som en begynder række. Det er ikke til nogens fordel og det er slet ikke fremmende for sporten, at hold kommer ud for en kæmpe øretæve i hver anden kamp, og slet ikke når det foregår på ”eliteplan”

Dette er lidt løse tanker jeg har gået og tænkt over de sidste par dage, hvad mener du ? skal man arbejde hen imod en fælles elite division for damerne også ? eller er jeg helt gal på den og har jeg ikke tænkt det godt nok igennem ? Kom med dig mening, og lad os få en debat omkring dette emne.

Du kan i øvrigt læse Michaels nyhed på Team Århus Floorballs Hjemmeside her