Sport45

Midtvejs status i LIGA-Øst.


SPORT45 bringer dig hermed et overblik over, hvordan det er gået hidtid i sæson for Unihoc Floorball Ligaen Herre Øst:

Rødovre FC: 15 kampe, 40 points.
De dobbelte forsvarende mestre cruiser i slutspillet igen i denne sæson, og det ser ud til at det bliver ganske suverænt på 1 pladsen igen. Rødovre har spillemæssigt dog hængt en smule i bremsen i flere kampe, hvor koncentrationen er forsvundet flere gange, og ja sågar slet ikke har været at finde i enkelte kampe. Det er måske i virkeligheden meget naturligt, når nu man har vundet ALT de sidste 2 år. 2 gange har man tabte til Benløse i ligaen, mens man dog satte dem på plads i pokalsemifinalen. Rødovre må alt i alt være ok tilfredse med sæsonens resultatmæssige forløb, mens de spillemæssigt skal skærpe en del af deres spil frem mod slutspillet, hvis de skal have fuld valuta igen i år.

Benløse FC: 14 kampe, 24 points.
Benløse er det hold for første gang for alvor har, kunne true Rødovre i de sidste 2 års øst-grundspil, det i sig selv er dejlig forfriskende. MEN når det så er sagt, kan Benløse træner Thomas Brodersen ikke være tilfredse med sit mandskab. Benløse er igennem de sidste 2 år gået fra at være det unge mandskab som imponerede med flot offensiv floorball til at være en seriøs bejler til en semifinaleplads og derfor må det også være frustrerende at kunne notere sig 2 tabte points på hjemmebane til Helsingør inden julepausen bl.a. Disse udfald har der været for mange af, og ofte har personlige fejl kostet points, i de tætte opgør dette års øst-liga er præget af. Fejlene skal minimeres og stabiliteten skal indfinde sig for at Benløse kan færdiggøre dette år grundspilsserie på tilfredsstillende vis.

Copenhagen SFC: 12 kampe, 22 points.
De store armbevægelser i københavnerklubben er så småt begyndt at blive realiseret, men de er bestemt ikke i mål endnu, og selvom det er gået væsentlig bedre i år både rent spillemæssigt og resultatmæssigt, kan de ikke være helt tilfredse hos det Valby-baseret mandskab. For mange kampe er gået den forkerte vej for københavnerne, på trods af boldbesiddelsen har været klart i CSFC’s favør. De indtager lige nu en 3.plads, som med mere stabilitet i foråret sagtens kan veksles til en 2. plads, også set i lyset af at de lykkedes med at besejre Benløse på udebane i starten af december. Det vil være en skuffelse af dimensioner hvis CSFC ikke går i slutspillet i år, selvom feltet er tættere end nogensinde.

Hvidovre AFC: 13 kampe, 22 points.
Hvidovre har gjort det over forventning i år, og har samlet mange flotte gevinster sammen, på stærk holdånd og fightervilje. Mange andre end Hvidovre selv, havde ikke set at de skulle være en så stærk kandidat til en kvartfinale plads og dermed spil i næste års landsdækkende liga. Kenneth Danielsen er vendt hjem og det har givet holdet et boost, som man har formået at bygge videre på, og fået tingene til at spille. Satsningen med et ungt hold de sidste par år og en del nederlag til følge, giver i denne sæson bonus, og har hærdet mange af de mindre rutineret spillere. Pilen peger opad for Hvidovre indtil videre, men midterfeltet er så tæt at der ikke er så langt til fiasko, hvis man ryger ind i en dårlig stime, men tilfredsheden med efteråret må være stor.

Vanløse Floorball: 13 kampe, 21 points.
Vanløse har satset stort, men ikke fået det ud af det, man kunne forvente. En aktuel 5.plads og 21 points, kunne sagtens have været en 2. plads og 30 points, men igen har tætte kampe og fejl i de afgørende momenter gået i mod de blåbluset fra Damhus-søen. Ikke nok med at efteråret nu er afsluttet med en smule utilfredshed, har cheftræner Jan Kruse og assistent Rico Mikkelsen, valgt at trække stikket, på grund af interne uenigheder, og dette kan risikere at efterlade Vanløse i et stort problem. For hvor får man skaffet en træner, som IKKE er spillende træner midt i en sæson? I Vanløse må man lige nu se sig tilfredse med at man stadig er med i slutspilsracet og trods alt har en fornuftig chance for at kvalle til ligaen 13/14. For Vanløses skyld, må vi håbe de kan standse blødningen og få samlet tropperne inden foråret indledes i den første weekend i januar.

Vallensbæk Floorball: 14 kampe, 17 points.
Endnu en storsatsende klub, og klart nok er der nogle, som må underpræstere, være uheldige osv. Vallensbæk i særdeleshed, været uheldige med MANGE skader, men omvendt har man heller ikke fået det ud af sine mange svenskere, som man kunne forvente, og disse har ikke kunne afgøre de tætte afgørelser der trods alt har været en del af i denne sæson. Cheftræner Simon Taylor har dog også rettet kritik mod sine spillere, som han mener ikke har vidst hvad der kunne forventes af dem. Det skal blive spændende om det lykkes VF at blive ”raske” og få en del spillere tilbage over julepausen, og dermed være klar til det ufattelige tætte forår som venter det meste af øst-rækken. Med 4 points op til den vigtige 5.plads, er der absolut stadig meget at spille for.

Helsingør FT: 13 kampe, 10 points.
10 points efter 13 kampe må være skuffende. Helsingør har hentet en hel hær af svenske spillere, men man kan spørge sig selv om det var det rigtige? Kunne man i virkeligheden ikke have haft større gavn af at lade mange af sine egne talenter spille og få oplevelsen, det kunne i værste fald være gået marginalt dårligere og i bedste fald være gået markant bedre og samtidig have haft en masse unge danske spillere, med mod på tilværelsen. Nu står man lidt i ingen mandsland, man har hentet et par sejre, men også fået mega stryg, mod nogle forventet konkurrenter om slutspils pladserne. Helsingør må skuffende konstatere at det maksimalt i dette forår kan komme til at handle om 5. pladsen, som allerede nu synes meget langt væk, både spillemæssigt og resultatmæssigt.

Hafnia FC: 12 kampe, 3 points.
Når man siger Hafnia, siger man også slutspil, det kommer ikke til at ske i år, og det bliver heller ikke til landsdækkendeliga for amagerkanerne. Massiv spillerflugt i starten af sæsonen efterlod træner Jesper Frank, med et par talenter og en del marginal spillere samt 2.holdspillere. Men Hafnia, har aldrig givet op og de har kæmpet og været tæt på nogle enkelte kampe. Det ser dog lysere ud, nu hvor mange spillere er vendt tilbage og man har fået samlet trådene. Og det lykkedes såmænd at baske Helsingør 11-3 i slutning af november. Hafnia bliver i foråret, holdet man IKKE må tabe til, men absolut kan tabe til og sætte livsvigtige points til.