Sport45

Pokalkampen mod de største!


Amager Floorball Klub spillede i weekenden pokalkamp imod Copenhagen SFC. Holdene mødtes i 2 runde, og allerede da lodtrækningen var færdig, vidste folk hvem der ville gå videre.
AFK vandt sidste sæson deres 3 div (første sæson), dog er der i mellemtiden blevet lavet ny ligastruktur, der gør, at 3 div. er stortset blevet en division bedre, end den var sidste sæson. Derfor søgte AFK, at forblive i rækken, som så også er sket.
Copenhagen SFC spillede sidste sæson i landets bedste række, og fik en topplacering i den østlige liga, og kvalificerede sig til slutspillet. Her fik Københavnerne en flot 6 plads, og under den nye struktur, er de en af de 9 hold, som er at finde i den landsdækkende liga. Dvs. at AFK mødte et hold som er 3 divisioner bedre end AFK, eller ca. 70 placeringer højere oppe på ranglisten.

Det var sådan set bare forskellen på ranglisten, dog fortæller det ikke, at Copenhagen SFC har over 400 flere medlemmer, end AFK. De er Danmarks næst største klub, og har en af de største talent fabrikker. De råder over flere A-Landsholdsspillere, og endnu flere U-Landsholdsspillere! Desuden er der flere i klubben som rent faktisk har kostet klubben penge, at få fat i, og dermed også koster et større beløb i omkostninger hver måned. I kamptruppen, kunne 2 af deres spillere, overgå hele vores hold til sammen, om hvor længe de har spillet floorball. Og til sidst stillede de op med 9 mand mere, end vores hold.

Derfor var denne kamp allerede afgjort på forhånd, men alle ved, at så længe bolden er rund, kan alt ske i floorball.

Kampen gik igang, og Copenhagen SFC tog hurtigt kontrollen af kampen. Primært var boldbesiddelsen 85-15 % i deres favør under hele kampen, men vi skulle frem til 6 min. før CPH kom foran. De efterfølgende 6 min. scorede de 5 mål til, og derfor førte 6-0 i 1. periode. Imellem de 6 min. fik Theis’ holdet første 2 min. Han fik bremset et kontrastød tæt på banden, med en skulder, en forholdsvis hård straf, der også resulterede i, at de scorede til 2-0 i deres powerplay.
I slut minutterne, fik AFK skabt et par enkelte chancer i form af en umarkeret Geert, trykker et sløjt skud ind på benet af en back, som fik dækkede målet af, og kort tid efter, fik ligeledes Geert, skudt på målet, med mere power, som målmanden halv klare, og derfor en stor chance til Andreas, som tog imod reposten. Dog reddede målmanden, Andreas’ 2 forsøg. 6-0.

Igennem hele kampen er det værd at bemærke, at AFK spillede r*ven ud af bukserne. Især vores 2 center, Andreas og Laus, fik løbet utrolig mange meter. Vicekaptajn, Laus, er en eksplosiv spiller, som kaster sig ind i alt, og fanger alt med sine lange arme. Han læser utroligt godt spillet, og har et utroligt fighterhjerte.

I 2 periode, var AFK blevet væsentlig varmere, ellers havde CPH skruede ned for tempoet.
Det resulterede i flere forsøg til AFK. Rasmus fik en høj bold tæt ved mål, dog fik han ikke bolden hurtigt under kontrol, og begge backs kom ind og blokerede det efterfølgende skud mod målet. Søren fik afsluttede efter et ryk ind i banen, og for en 10-13 meter udefra, fik han skudt bolden ind på stolpen, der efterfølgende ramte målmanden, men han nåede at tage bolden inden den trillede over stregen. Til sidst fik Rasmus lagt en tvær aflevering ind til Geert, som kom i et løb, han fik tæmmede bolden og trykkede af, dog strøg bolden forbi målet, dette burde nok have været en scoring. Det hele endte ud med, at AFK ikke får skudt en bold ordentlig ud af “slottet”, i det 14 min. og CPH kunne score til 7-0. Inden pausen scorede CPH igen, på en ellers fremragende målmandspræstation af Jan. Han tog utrolige mange mirakelredninger, og uden ham, kunne AFK tabe med en langt større cifre.

Kaptajn, Nicolai, måtte kort inde pausen, trække sig fra kampen, da hans knæ sagde stop, derfor måtte AFK spille med kun 8 markspillere, og det er en væsentlig forringelse. Nicolai er klubbens bedste spiller, desuden har han også klubbens bedste erfaring, og er den spiller som kan på egen hånd, vende en kamp. Det har vi tidligere set i flere kampe. Desuden så er 8 mand virkelig en lille trup, især når modstanderen har et så højt et niveau, og er i besiddelse med 16 markspillere.

Søren blev taget ned i backkæden istedet for Nicolai, som bestod af Kenneth og Theis. Kenneth havde også debut, da han kun har spillet træningskampe, og Kenneth viste alle, at hans mange år i branchen gav pote i de situationer, hvor de unge CPH ville forbi ham. Det er vel også et stort cadeau, når målmanden giver sin stemme i MOM, til Kenneth.

3 periode blev ikke en stor opvisning for AFK nede ved deres mål, tværtimod var det yderst sjældent at bolden var nede ved deres mål. Perioden vil nok blive husket for, at AFK pressede deres sidste kræfter til bristepunktet, lukkede 3 mål ind, og Rasmus og CPH fik to meget uheldige 2 min. udvisninger. Rasmus vender sig om, for at jagte en bold, dog var CPH igang med at skifte, og en af deres spillere løber ind i Rasmus stav, tæt ved deres udskiftningsbande. Staven låser hans ben, og dermed vælter drengen. Og CPH fik 2 min., da han havde sine hænder over hovedet, hvor bolden rammer, da AFK prøvede en lang aflevering.

Det tætteste AFK havde i 3 periode, må være efter Geert trak ind i banen, og fik et skub i ryggen (som faktisk CPH var utrolig gode til at udfører konstant) Laus valgte at loope bolden over muren, dog ved siden af målet.

En konklusion af kampen er, at en yderst højt fightende hold, klarede sig flot igennem kampen. Målet var sat til, at det ville være et yderst flot resultat, at tabe med 10 mål eller under, men set over kampen, så er 11 måls nederlag også flot, taget i betragtning, at vi spillede med så smal en trup, og fik yderligere skade under kampen. Man skal også huske på, at for 2 år siden, kendte flere ikke til sportsgrenen "floorball".
Det ville dog have pyntet, hvis AFK fik afprøvet deres målmand noget mere, og evt. pyntet resultatet med et mål. Med samme holdning til ligakampene, og med en bredder trup (flere af profilerne for sidste sæson, var ikke i truppen), så ser det lige pludselig meget fornuftigt ud! Dog er trænerens målsætning stadig den samme, som ville være at undgå bund 3.

Holdet: Jan M., Kenneth E., Nicolai F., Theis M., Andreas E., Laus J., Marco P., Søren T., Geert J., Rasmus H.,

MOM: Jan spillede en solid flot kamp. Han er en ener, og vil altid være det. Han har altid et højt humør til kampene, selvom han har en hård tilværels på nuværende tidspunkt. Han elsker at komme ud og spille med “sine drenge”, som han kalder os. Selvom Jan er tæt på de 50 år., så er han i sit livs form, og det ser man også, når han kaster sig ud i boldene, og piller den ene efter den anden, om det er med foden eller hånden! Desuden er han en utrolig vigtig spiller, når han ligger i målet, og styre sine spillere rundt på banen, ved at råbe højt.

Vi i klubben håber Jan kan fortsætte langtid igen, og med de nye træningstider, håber vi også der vil blive tid til, at han kan troppe op til træning, så han kan dele sine erfaringer ud, til evt. yngre målmand i kulissen, hvis vi en dag får dette.

Modtaget af Amager Floorball Klub