Sport45

Topholdet forpagtede heldet

Benløse vandt 7-5 over Frederikshavn efter et dejligt drama i Ringsted Sportcenter søndag eftermiddag. Benløse skulle have lukket kampen i begyndelsen af sidste periode, men til sidst havde Frederikshavn fortjent et point eller to.

Vedhæftet billede: Ungarske Peter Pfneiszli (nr. 96) blev matchvinder med sit mål til 6-5 med under halvandet minut igen. Benløse var tæt på at snuble, men havde heldet - og skarpheden - til sidst.

Det begyndte planmæssigt for Benløse. 1-0 tidligt i power-play ved den ungarske duo Milan Adam og Peter Pfneiszli. Frederikshavnerne var ikke kommet til Benløse for at lægge sig ned, og tidligt i anden periode udlignede ligaens topscorer, Nicolai Flyvholm.

Benløse havde igen svært ved at finde vejen til netmaskerne, og midtvejs i kampen bragte vendelboerne sig foran på et veludført kontraangreb, hvor den lille runde i sekunderne før var meget tæt på Frederikshavns mål – og Benløse tæt på føringen.

Der skulle et par solo-præstationer til for at bringe Ringsted-drengene på ret kurs. Først et elegant sololøb fra kaptajnen Niklas Elfving, og derefter kynisme og sublim afslutningsteknik fra Mathias de Fries. På halvandet minut blev 1-2 vendt til 3-2, men så kiksede det i forsvaret, og Frederikshavn fik foræret udligningen til 3-3. Et godt billede på en intens kamp, der svingede, og svingede lidt mere.

Neglebider
Efter at have konverteret et enkelt af tre power-plays til mål fik Benløse endnu en chance i disciplinen før fløjten lød til anden pause. Den blev straks udnyttet med en skarp pasning fra Daniel Mac Cabe til Mathias de Fries.

Og da Jesper Roland tidligt i sidste periode gjorde det til 5-3, lignede det den ventede favoritsejr. Benløse havde bestemt også mulighederne til at lukke kampen, men det lykkedes ikke, og så fik nordjyderne pludselig reduceret på en god styring tæt på mål efter Benløse ellers havde overlevet sit andet box-play i kampen.

Så var der ellers dømt neglebidning for det veloplagte publikum i Ringsted Sportcenter, og topscorer Flyvholm fik det meste af hallen til at forstumme, da han bankede bolden i kassen fra distancen til 5-5 med halvandet minut tilbage, da Frederikshavn havde taget sin time out, og satsede alt med en ekstra markspiller på banen.

Den nordjyske glæde varede i lige præcis i ti sekunder. I den vanvittige afslutning pressede Benløse straks efter på, og Frederik Grønhøj Stigaard fik energisk prikket bolden til Peter Pfneiszli, der blev matchvinder med 6-5-målet. Det udløste et massivt jubelbrøl.

Frederikshavn forsøgte sig igen uden målmand, men denne gang blev det straffet, da Mathias de Fries opsnappede bolden på midten og uden større besvær løb den ned i det tomme mål til slutresultatet 7-5. De Fries' tredje mål i kampen.

- Det var med hiv og sving – og så lidt mere sving. Frederikshavn spillede en flot kamp, og vi var tæt på at dumme os til sidst, men med lidt held lykkedes det at få sejren, som var rigtig vigtig for os, sagde Benløses assisterende træner Mads Kræmmer efter kampen.

Topbrag venter 28. november
Benløse har kampfri i næste weekend, før bussen fra Anchersen Rute & Turist drager mod topbrag i Brønderslev lørdag den 28. november. Her skal Vendsyssel og Benløse ud i en ny, direkte duel om ligaens 1. plads. Vendelboerne viste stor styrke, da holdet lørdag slog mestrene fra Rødovre med 8-2, så der venter en meget svær opgave.

Kampinfo, 8. runde af Danmarksturneringen
Benløse – Frederikshavn 7-5 (1-0, 3-3, 3-2)
04.11: U2 Jonas Johansen (Frederikshavn)
06.00: 1-0 Milan Adam (Peter Pfneiszli) PP
14.58: U2 Andreas Nygaard (Frederikshavn)
21.55: 1-1 Nicolai Flyvholm (Kris Jensen)
25.51: U2 Glenn Christiansen (Frederikshavn)
28.47: 1-2 Jonathan Velgaard (Simon møller)
31.15: 2-2 Niklas Elfving
32.52: 3-2 Mathias de Fries
35.03: U2 Anders Christensen (Benløse)
37.05: 3-3 Jonas Johansen
38.23: U2 Jonathan Velgaard (Frederikshavn)
38.46: 4-3 Mathias de Fries (Daniel Mac Cabe) 42.41: 5-3 Jesper Roland (Mathias de Fries) PP 47.00: U2 Anders Christensen (Benløse)
52.19: 5-4 Kris Jensen (Nicolai Flyvholm)
58.16: Time out Frederikshavn
58.29: 5-5 Nicolai Flyvholm (Kris Jensen)
58.39: 6-5 Peter Pfneiszli (Frederik Grønhøj Stigaard)
59.37: 7-5 Mathias de Fries

Udvisninger: Benløse 2x2min., Frederikshavn 4x2min.
Dommere: Steffen Leholk og Tobias Jørgensen