Sport45

Da Haderslev befandt sig på toppen


SønderjyskE: Da Haderslev befandt sig på toppen

Når det kommer til fodbold, sidder F.C. København solidt på Superligatronen. De ligner efterhånden det danske svar på tyske Bayern München.

Men hvis FCK er Bayern, hvilket hold er da Dortmund? Med andre ord, hvem er den hårdt pressende 2'er?
Svaret på dette synes at være knapt så entydigt.

Lad os for et kort øjeblik vende blikket mod Haderslev. Her forventede de flestes forventningerne – og forhåbningerne – forud for forrige sæson, at holdet ikke ville rykke ned.

Dette synes da også at være et rimelig ønske, eftersom at klubben i 2015 sluttede med en 10. plads og historisk har gået en linedans mellem Superligaen og 1. division.

I Haderslev forventede de færreste dog, at hjemmeholdet skulle spille en sæson, hvor de ville give ligaens bedste hold en uventet mængde kamp til stregen.


Udsigt over Haderslev by og domkirke. Billede: Wikimedia

En sæson over alle forventninger
Nu ved vi selvfølgelig, at det gik en smule anderledes end de fleste – både SønderjyskE- og andre fodboldfans – havde forventet.
SønderjyskE syntes at trodse Superligatabellens tyngdekraft, da de gang på gang spillede på niveau med de bedste klubber i Danmark – og tilmed leverede konkrete resultater.

Som Superligaen skred frem blev SønderjyskE-fans nødt til at justere deres forventninger. Men til forskel fra tidligere år var det på den gode måde. Nu anede man muligheden for at komme i top 5.

Da Superligaen sluttede i maj var det meste af Haderslev målløs. Med en rekordstor tilskueropbakning sluttede holdet med utroligt flot sølv, da ligaen afsluttedes i maj.

Ydmyghed som svaret på høje forventninger
Her ved starten på den nye Superliga står SønderjyskE i en helt anden situation, end de gjorde tidligere år. For efter en så sensationel præstation, som den fans oplevede sidste år, er der naturligvis noget at leve op til.
SønderjyskE forsøger dog at forblive jordnær, og der holdes fast i realistiske forventninger. ”Målsætningen i SønderjyskE handler altid om at overleve, og med den nye struktur handler det jo om at komme i top-ti for at undgå at komme i nedrykningsspillet,” udtalte træner, Jakob Michelsen, til DR.


Sommerens transfers
Blandt de mest interessante transfers, har SønderjyskE indkøbt Fullham-midtbanespilleren, Sakari Mattila.
Ifølge Bet365 – en betting side som tilbyder at spille på sport - mener SønderjyskE's sportsdirektør, Hans Jørgen Haysen,
at dette kan udruste holdet mod international konkurrence: “Sakari Mattila møder op med international erfaring som blandt andet indeholder optrædener i Championship og på det finske landshold. Han er en rigtig stærk spiller, som besidder både lederegenskaber og den rette mentalitet”

Derudover har SønderjyskE indhentet forsvarsspilleren, Matthias Maak, venstrebacken, Nicolaj Ritter, og målmanden, Lukas Fernandes.
SønderjyskE har også skilt sig af med Joao Pereira, som blev sogt til OB, samt Søren Mussmann, som er fritstillet efter kontraktudløb.

Alt i alt synes holdets grundstamme at være nogenlunde den samme som i forrige sæson. Dette tyder på, at SønderjyskE skal bevise, at de ikke blot har gå-på-mod og sammenholdskraft – men også kan vise kontinuitet og tage mere kontrol i kampene.

Kan SønderjyskE holde det høje niveau?
Det bliver næppe nogen dans på rose, hvis SønderjyskE skal duplikere præstationen fra sidste sæson.
Alene i Europa League-playoff har SønderjyskE imidlertid vist, at de ikke bør kategoriseres som et ”one hit wonder”. Her spillede de for kort tid siden en flot uafgjort kamp mod tjekkiske, Sparta Prag.
Superligaens nye struktur burde åbne op for en masse overraskelser. Det bliver interessant at se, om SønderjyskE kan give os én til af slagsen.

Følg med i deres Superligaeventyr her til sommer, og se også med, når de spiller deres returkamp mod Sparta Prag den 25. august.