Sport45

FCK spillede 0-0 mod Porto i Parken


Referet: FC København spillede 0-0 mod Porto i Parken

Tidligere på måneden formåede FC København at spille uafgjort mod Leicester City. Og tirsdag den 22. november kæmpede de side om side med Porto, der i kraft af sin sejr over Club Brugge kunne indtage andenpladsen i gruppe G.
Efter at have spillet 0-0 mod portugiserne på hjemmebane, beholder Porto andenpladsen i Gruppe G med 8 point, mens FCK med 6 point har placeret sig på tredjepladsen.
Men der er (endnu) ingen grund til bekymring hos de københavnske fans. Den sidste kamp for Porto bliver nemlig mod gruppens leder, Leicester, mens FCK skal møde Club Brugge, som allerede er afskåret fra viderykning.

Forventninger og odds
På udebane lykkedes det i september FCK at spille lige mod Porto. Ståle Solbakken og co. Havde nok håbet på at få en sejr i hus i andet opgør mod Porto, men også i Parken blev det til uafgjort.
Forud for kampen troede bookmakerne, at FCK var favoritter til at vinde kampen, selvom der var meget jævnbyrdige odds. Det kunne man se på bet365, en af de sider, hvor man kan spille på fodbold og læse sportnyheder.. Således gav Bet365 FCK oddsene 2.50, hvorimod Porto blev givet odds 2.80. For en uafgjort kamp kunne man hente odds 3.20.

Hvad betyder kampresultatet for FCK?

Efter 0-0 resultatet mod Porto i sidste uge, har mange undret sig over, hvordan FCK's chancer for vidererykning i Champions League muligvis ser ud nu.
Man kan konstatere, at det uafgjorte resultat gør det hele til en sand neglebidder. For at komme videre til næste spillerunde, skal FCK nemlig vinde over Club Brugge og derudover håbe at Porto taber mod Leicester (hvis Porto spiller uafgjort i dette scenarie vil det hele blive afgjort på målscoren).

FCK's statistikker
Lad os se lidt på FCK's og Portos Champions League- og hjemmebanestatistikker, inden de sidste kampe i gruppespillene bliver afholdt:
• FCK har indtil videre årets Champions League-rekord for færrest skud lukket ind på eget mål. Det københavnske forsvar har nemlig kun ladt syv skud komme i nærheden af eget mål.
• Ved dette års Champions League har FCK endnu ikke tabt en kamp på hjemmebane. Det tætteste de kom var deres uafgjorte kamp mod Leicester tidligere på måneden.
• Faktisk har FCK ikke lukket ét eneste mål på ind i Parken i årets Champions League.
• FCK har heller ikke tabt en eneste kamp på hjemmebane siden august i 2015. Det er 29 kampe siden. Denne rekord håber vi naturligvis holder, når de møder Porto om en uge.
FCK har en uovertruffen hjemmebane-statistik og har ikke tabt i Parken i 29 kampe. Billede Guillaume Baviere

Portos statistikker
• Porto har vundet to ud af tre udebanekampe i årets Champions League: De sikrede sig en 3-0 sejr over AS Roma og slog derudover Club Brugge 2-0.
• Det er lang tid siden Porto sidste gang besøgte Danmark. Vi skal tilbage til Champions League 1995/1996, hvor de spillede uafgjort (2-2) mod Aalborg BK.
• Sidste gang, Porto vandt den portugisiske hjemmeliga, Primeira Liga, var tilbage i 2013.

De sidste par kampe i Champions League gruppespillene bliver vist den 6. og 7. december. For Gruppe G’s vedkommende bliver det hele afgjort onsdag den 7. december, hvor København møder Bruges på udebane i Belgium, mens Porto tager imod Leicester på hjemmebane.
Når de sidste gruppespils-kampe er blevet spillet og det er afgjort, hvem der går videre, kan man mandag den 12. december følge med i lodtrækningen og finde ud af, hvilke hold der møder hinanden i ottendedelsfinalerne.