Sport45

Mayweather vs. McGregor: McGregor har en chance for at vinde – men Mayweather har 9


Mayweather vs. McGregor: McGregor har en chance for at vinde – men Mayweather har 9

Når Floyd Mayweather og Conor McGregor står over for hinanden i Las Vegas den 26. august, er det en begivenhed uden historisk fortilfælde.
Verdens bedste MMA-fighter udfordrer verdens bedste bokser – og det hele finder vel at mærke sted i en boksering.
Et mindretal blandt fans og eksperter vurderer, at McGregor har en chance mod Mayweather. Men hvis McGregor har en chance, så har Mayweather mindst 9.
Vi giver dig derfor 9 gode grunde til at Mayweather vil vinde det forestående opgør – samt 1 grund til at McGregor kunne udrette det umulige.

1. Boksning – ikke MMA
Hvis Mayweather og McGregor skulle møde hinanden i en MMA-octagon, så er det svært at forestille sig et scenario, hvor McGregor ikke ville vinde.
Men dette er naturligvis ikke tilfældet. Det forestående opgør er en boksekamp, og her har Mayweather mere end 20 års erfaring på professionelt niveau.

2. Kort træningsperiode for McGregor
Et faktum, som ikke får meget opmærksomhed, er, at McGregor faktisk startede ud som bokser. I en ung alder blev han All-Ireland-mester.
Men allerede i en alder af 16, skiftede han til MMA, hvor hans fokus siden da har været. – Eller det vil sige lige indtil sidste år, hvor han begyndte sin boksetræning.
Spørgsmålet er dog, hvorvidt McGregor har haft lang nok tid til at kickstarte sine bokseinstinkter, nu hvor det forestående opgør blot er to måneder væk.

3. Mayweathers defensiv
Forvent ikke, at Mayweather knockouter McGregor. Knockouts har været en sjældenhed i Mayweather karriere. Dette skyldes bokserens yderst defensive stil.
Dette kan af og til føre til uinteressante kampe. Men denne konservative tilgang har samtidig ført til 49 sejre og ikke et eneste nederlag.

4. Mayweathers reaktionsevner
Mayweathers reaktionsevner er uovertrufne. Han er blandt de bedste boksere nogensinde, når det kommer til at undvige en modstanders angreb. Dette giver ham naturligvis også åbninger, hvilket synes afgørende i kampen mod McGregor, hvor irlænderen forventes at være mindre præcis og derfor mere åben for modangreb.

via GIPHY5. Oddsene er ubestridt på Mayweathers side
Bookmakerne er ikke i tvivl. Sports og bettings siden, bet365, forudsiger for eksempel en næsten uundgåelige sejr til Mayweather, som de giver odds 1,12. McGregor får til sammenligning odds 6,00."Floyd Mayweather" (CC BY-SA 2.0) af SportsAngle.com


6. McGregors udholdenhed vil blive sat på en prøve
Kun to af McGregors MMA-kampe har varet mere end 2 runder. Hans længste kamp varede 5 runder.
Men boksekampen mod Mayweather kan nemt vise sig at vare op til 12 runder. Mcgregor skal derfor udvise en helt anden form for udholdenhed end i MMA.

7. Selv som MMA-fighter er McGregor ikke uovervindelig
Sidste år erobrede McGregor to UFC-mesterskabsbelter: Featherweight og lightweight. Men vi skal blot tilbage til marts sidste år for at finde et McGregor-nederlag. Dengang skete det til Nate Diaz, som McGregor dog slot i deres revanchekamp.
Pointen med denne observation er: Selv som MMA-fighter havde McGregor sine svagheder.

8. Mayweather har for meget at tabe til at tage chancer
Skulle Mayweather lide et nederlag til McGregor, ville det ikke blot betyde at hans perfekte score ville blive ødelagt. Det ville også resultere i en mindre krise for boksning. For hvordan kan en MMA-fighter og uerfaren bokser slå denne generations bedste bokser?

Mayweather forventes derfor ikke at tage nogen som helst chancer mod McGregor.

9. Selv McGregor tidligere sparringspartner forudsiger et nederlag
Sidste år trænede McGregor med sydafrikanske bokser, Chris van Heerden. I en tweet forudså selv Heerden en uundgåelig sejr til Mayweather.10. McGregor finder en usandsynlig åbning: Knockout!
Hvad hvis det umulige skulle ske, at McGregor slog Mayweather? Hvordan kunne et sådan scenario udfolde sige?
Den eneste måde, vi kan forestille os en sejr til McGregor er, hvis han fanger Mayweather i en uheldig situation og lander ét slag, som knockouter Mayweather. Med andre ord: Mere held og tilfældigheder end teknik.