Sport45

Håndbold update: Sådan er det gået i HTH Ligaen indtil videre


Håndbold update: Sådan er det gået i HTH Ligaen indtil videre
HÅNDBOLD: Kvindernes HTH Go liga har nu kørt i omkring en måned, og der er taget hul på fire spillerunder indtil videre.
I denne uge holder ligaen en lille pause, da de europæiske kvindelandshold skal spille kvalifikationskampe til EM 2018. Danmark møder bl.a. Slovenien og Island i disse kampe.

Mens ligaen holder pause, tager vi i denne artikel et kig på, hvordan det er gået i HTH Ligaen indtil nu, hvilke hold der er kommet bedst fra start og hvilke hold, der har brug for at stramme op.


Kilde: Pixabay

HC Odense er i problemer
Forud for 2017/18 sæsonstarten var forventningerne store i HC Odense truppen, der har Jan Pytlick som træner. Det er dog knebet med at leve op til dem for holdet, der har tabt 3 ud af 4 spillede kampe, og lige nu ligger i blandt de tre nederste hold i ligatabellen.

Senest måtte fynboerne erkende et skuffende nederlag på 24-17 til ligafavoritterne fra FC Midtjylland. Træner Jan Pytlick har oven på kampen afsløret, at han og resten af holdet har problemer med at få den daglige træning til at fungere. Det går især ud over angrebsspillet, som han mener mangler skarphed.

"At vi lavede 17 mål (mod Midtjylland, red.) viser, at vi haltede efter. Der må vi sige, at vi bare ikke var skarpe nok. Det skal vi gøre bedre," lyder det fra Pytlick.

"Vi har svært ved at finde timingen i forhold til hinanden. Vi har også problemer i den daglige træning, det skal ikke være en undskyldning, men vi har problemer med at få den daglige træning til at hænge sammen lige i øjeblikket på grund af skader," tilføjer den danske håndboldtræner.

Trods den sløve start på 2017/18 sæsonen, er HC Odense dog, ifølge de seneste håndbold betting nyheder, stadig blandt favoritterne til at vinde det danske mesterskab, med et overraskende odds på 2.87.
FC Midtjylland har fået drømmestart

På nær et nederlag til Viborg HK, har FC Midtjylland fået en drømmestart på 2017/18, med 3 sejre ud af 4 spillede kampe. Holdet ligger lige nu placeret i toppen af ligatabellen, dog er der ikke langt ned til de store konkurrenthold som Team Esbjerg, Nykøbing Falster og TTH.

Holdets spillere har i deres indledende kampe vist et stærkt sammenhold på banen - især den nye anfører, Veronica Kristiansen, har spillet suverænt. Holdet har lige nu odds 3.20 for at blive de nye danske mestre, en titel de senest snuppede tilbage i 2014/15 sæsonen.

FC Midtjylland er også med i kvindernes Champions League turnering denne sæson, og møder i deres åbningskamp de forsvarende champions fra ungarnske Györ den 7. oktober. Hvis midtjyderne bliver de nye Champions League mestre, giver det odds 101.00.


Nathalie Hagman har forladt dansk håndbold. Kilde: Wenflou - Wikimedia Commons (CC0 1.0)Får Nykøbing Falster problemer uden svensk profil?
De forsvarende mestre fra Nykøbing Falster har fået en fin start på 2017/18 sæsonen, med 3 sejre ud af 4 spillede kampe. Deres 26-22 nederlag til FC Midtjylland var dog lidt af en lærestreg, men efter holdets seneste sejr mod Silkeborg-Voel er truppen igen kommet tilbage på sejrskursen. Lige nu givet det odds 11.00, hvis Kristina Kristiansen og co. genvinder det danske mesterskab.

Nykøbing Falster sagde i sommers farvel til en af holdets absolutte nøglespillere, nemlig den svenske Nathalie Hagman, som er skiftet til det rumænske stjernehold, CMS Bucuresti. I stedet har holdet blandt andet hentet den japanske højrefløj, Ayaka Ikehara, til truppen. Ikehara har allerede vist noget af sit effektive og hurtige spil, og forhåbentligt kan hun være med til at forstærke truppen efter Hagmans afgang.

En anden spiller, som har præsteret suverænt for Nykøbing Falster, er den svenske venstre back, Johanna Westberg, der indtil videre har scoret 20 mål for sit hold i den nye sæson, og dermed er i blandt toppen af HTH Go Ligaens topscorerliste. På trods af Hagmans afgang, hvilket måske kan vække problemer for Nykøbing Falster, er det ingen tvivl om at holdet stadig kæmper ekstremt hårdt som altid, og de vil gøre alt for at genvinde trofæet denne sæson.