Sport45

To måneder til VM i floorball - Hvem er favoritter?
Source: Pixabay

Der er meget stilstand i floorball-unionen i disse dage, men det er blot stilhed før stormen. Den første december går det nemlig løs, når VM i floorball 2018 finder sted i Prag, og det er naturligvis med dansk deltagelse.

Danmark skal dog yde noget nær det bedste de har lært, hvis de ønsker at få gode resultater med fra den hårde slutrunde i Tjekkiet. Danmark er nemlig kommet i noget nær den sværeste pulje de kunne komme i.

Danmark formåede at kvalificere sig til VM i floorball via en 2. plads i deres gruppe, hvor det kun var Norge, der kunne putte sten i det danske maskineri. Kampen mellem de to nationer var dog forholdsvis uspændende, da begge lande allerede inden "gruppefinalen" havde kvalificeret sig til VM. Opgøret var også et tæt et af slagsen, da det endte med en smal sejr på 7-6 til vores norske naboer.

Danmarks muligheder
Netop Norge er Danmark også i pulje med igen, men modstanderen fra kvalifikationen må ses som det letteste hold i puljen. Gruppe B består nemlig af de regerende mestre fra Finland samt sølvvinderne fra Sverige 
Det bliver dermed en usandsynlig svær opgave for Danmark, der har brug for at levere en overraskelse mod en af de store floorballnationer. 

Senest Danmark deltog ved VM i floorball var ved VM 2016, og her gik man let videre fra gruppen med tre sejre ud af tre mulige mod hhv. Slovakiet, Polen og Australien.. Herefter man helt sensationelt vandt over værtsnationen Letland efter straffeskud. I kvartfinalen blev man dog kørt ud på røv og albuer af Finland med 7-0.

Hvis Danmark vil avancere sig, så kræver det efter alt at dømme en sejr mod Norge, hvilket kan give en tredjeplads og adgang til play-off ved VM. Danmarks første kamp er mod Norge, og dermed kan Danmarks skæbne være tæt på afgjort efter den første kamp.
Der er endnu ikke sports betting odds på begivenheden, men når de kommer, vil Danmark og Norge uden tvivl stå med ca. samme odds til at avancere.

Source: Pixabay

Favoritterne
Nu har vi taget et kig på Danmark, og i stedet retter vi blikket mod de nationer, der har de største chancer for at vinde hele skidtet.

Finland og Sverige er naturligvis de absolut største favoritter, og det er da også i disse to lande, at Floorball er blandt de største sportsgrene. I Danmark er der 10.600 medlemmer i floorballforeninger, mens tallet i Sverige er omkring 120.000, og i Finalnd helt oppe omkring 310.000.

Finland og Sverige er dog niveaumæssigt meget tæt på hinanden, hvilket også kunne ses i finalen fra 2016, hvor vi skulle have afgjort finalen efter straffeskud. Her vandt Finland med 4-3. Hvis vi tager et kig på pladserne efter Finland og Sverige, så kan det meget vel blive Tjekkiet og Schweiz der igen må kæmpe om de sekundære pladser.
Tjekkiet var yderst tæt på at kunne skabe den store overraskelse, da de blot tabte med 4-3 i semifinalen til Finland i 2016, men de måtte til gengæld give fortabt i bronzekampen, hvor de tabte med 8-5 til Schweiz.

En rangering af turneringen kunne dermed ligne, Finland, Sverige, Schweiz og Tjekkiet på de fire første pladser, mens resten af turneringen er meget åben. I den anden ende vil vi helt sikkert finde nationer som Singapore og Thailand, der kommer til at få det utrolig svært under turneringen i Tjekkiet.