Sport45

Hvem vinder Premier League 2019?
Der er nu blevet spillet over halvdelen af årets spillerunder i den engelske fodboldliga Premier League og Liverpool FC er ved at stikke af i toppen. Liverpool har længe ligget på førstepladsen i førerposition til at vinde gulden, Manchester City ligger på andenpladsen. Det ville overraske mange, hvis det ikke bliver et af de to hold, der løber med guldet i sidste ende.Source: Pixabay
Liverpool snuppede førstepladsen i 16. runde

Manchester City lå på førstepladsen fra syvende spillerunde indtil den 16. spillerunde, hvor der blev vendt om på tingene. I 16. spillerunde tabte Manchester City til London-klubben Chelsea FC og Liverpools storsejr over Bournemouth fik dem op på førstepladsen, som de har holdt lige siden.

Manchester City tabte derefter tre vigtige point mod Crystal Palace i et tæt opgør den 22. december 2018, som endte 2-3 og kort efter tabte Pep Guardiolas hold yderligere tre point, da de mødte Kasper Schmeichel og resten af Leicester City på Boxing Day den 26. december 2018.

City vandt dog for nylig mod Liverpool på hjemmebanen Etihad Stadium i Manchester i 21. spillerunde den 3. januar 2019 og kom lidt tættere på førstepladsen. Opgøret den 3. januar var den første og eneste kamp, som Liverpool har tabt indtil videre i 2018-19 sæsonen.

I Premier League møder klubberne hinanden en enkelt gang på henholdsvis udebane og hjemmebane og det betyder at der ikke vil være flere Premier League kampe mellem Manchester City og Liverpool i denne sæson. Derfor skal Liverpool sætte point til og City skal nærmest sørge for at vinde samtlige kampe for at overtage førstepladsen. Det er dog ikke umuligt, da der stadigvæk er mere end 30 point at spille om.

Men de sidstnævnte faktorer kombineret med Liverpools mange runder på førstepladsen gør at de er bookmakernes favorit til at tage guldet. Når det kommer til betting på at Liverpool vinder sæsonen er odds helt nede på 1,5, mens Manchester City ligger til odds omkring 2,8.

De to mest scorende klubber

Begge klubber er blandt de mest scorende klubber i denne sæson. Manchester City har scoret mere end 60 mål og dermed flest mål ud af de 20 Premier League hold, mens Liverpool ligger på andenpladsen for flest mål.

Sidste års topscorer Mohamed Salah fra Liverpool FC ligger igen i år i førerpositionen til den gyldne støvle med, men han får hård kamp til stregen af Pierre-Emerick Aubameyang fra Arsenal, Harry Kane fra Tottenham samt de to Manchester City spillere Sergio Agüero og Raheem Sterling. Dog er der ikke meget tiltro til at Harry Kane vil tage den gyldne støvle,
da den engelske landsholdspiller sidder ude med en skade og han regner ikke med at komme på banen resten af vinteren.

Liverpools første Premier League trofæ

Det bliver en historisk sejr, hvis Liverpool kører guldet hjem. Liverpool Football Club har endnu ikke vundet Premier League, som blev startede op for første gang i august 1992. Til gengæld er klubben den britiske klub, der har vundet Champions League flest gange.

The Reds er stadigvæk med i spillet om årets Champions League titel, da de skal op imod Bayern München i ottendedelsfinalerne. Klubbens træner Jürgen Klopp skal dog ikke bekymre sig om at spillerne får alt for trætte ben i løbet af denne sæson, da de røg ud i EFL Cup i tredje runde den 26. september 2018 hvor de mødte Chelsea og før nylig blev de også slået ud af Wolverhampton Wanderes i tredje runde af FA Cup.

Sagen er noget anerledes for Manchester City, som har vundet Premier League tre gange i historien og de er også forsvarende mestre. Klubbens træner Pep Guardiola har en svær opgave, når det kommer til holdopstillinger og trætte ben. Ud over jagten på guldet, så er de også videre i Champions League hvor de skal møde Schalke 04. De er også videre i EFL Cup hvor de skal op imod Chelsea og med storsejren over Burnley i fjerde runde af FA Cup gik klubben også videre til femte runde i den vigtigste engelske pokalturnering.Source: Pixabay
Liverpool slutter af på hjemmebane

Hvis det lykkedes klubben at vinde Premier League guldet i år bliver det sikkert en stor fest i byen og klubben er sikkert glade for at de slutter sæsonen af på Anfield i sidste runde den 12. maj mod Wolverhampton Wanderes.