Sport45

Chelsea-stadionprojekt er stadig på pause - Men med dør på klem


Kilde: Pixabay

Chelsea annoncerede i 2018 at deres planer om at bygge et nyt stadion var blevet sat på pause, og nye udtalelser fra klubben ændrer ikke meget på det, men en dør åbnes dog på klem.

Ugunstigt investeringsklima
I 2015 fremlagde klubben en ambitiøs plan for deres nye stadion, hvor der ville være plads til 60.000 tilskuere sammenlignet med det nuværende Stamford Bridge, hvor der kun er plads til 41.600. I 2018 udtalte klubben dog, at projektet var blevet sat på pause grundet ”et ugunstigt investeringsklima”.

Rapporter sidste år lød på at de budgetterede omkostninger forbundet med det nye stadion, havde oversteget en milliard pund, hvilket var mere end dobbelt så meget som Chelsea-ejeren Roman Abramovich havde budgetteret med. Stadionets centrale placering i byen, gjorde det også svært med hensyn til byggetilladelser.

For at spare de omkring 500 millioner pund, har klubben derfor været tvunget til at se på andre muligheder for at realisere sit stadionprojekt. Ifølge engelske nyhedssider har Chelsea-cheferne derfor afholdt indledende møder med stadiondesignere, der derfor er startet med at kigge sig rundt i byen efter nye lokationer væk fra det nuværende stadion, hvor klubben har haft hjemmebane i 114 år.

Nye tider i klubben
Det er dog ikke kun på stadionfronten af Chelsea muligvis går ind i nye tider. Også managerposten og truppen har fået en overhaling i løbet af sommeren. Først blev Chelsea ramt med en transferembargo, hvilket betød at klubben ikke må købe spillere før sommeren 2020. På samme tid blev Eden Hazard solgt til Real Madrid, og Chelsea mistede således deres bedste spiller mens manager Zarri skiftede London ud med Torino. Chelsea ansatte i stedet den tidligere klublegende Frank Lampard, der som et resultat af transferembargoen, har givet chancen til klubbens unge akademispillere, hvilket ikke sker så tit i Chelsea. Her har specielt angriberen Tammy Abraham, midtbanespilleren Mason Mount og forsvarsspilleren Fikayo Tomori virkelig grebet chancen må man sige. De unge spillere har således vist sig godt frem i sæsonstarten, og det ligner at de alle tre går en stor fremtid i møde. Frank Lampard er heller ikke bleg for at rose de unge talenter i medierne.

Chelseas kampe er derfor stadig meget underholdende, og det er derfor i højgrad spændende at følge det nye mandskab. Det kan være du allerede er ved at planlægge en tur til Stamford Bridge, som klubben vil spille på lidt endnu ser det ud til og i så fald kan du godt begynde at glæde dig. Hvis du er hjemme kan du nyde kampene i tv og endda gøre det endnu mere spændende ved at placere et spil på kampene. Bookmakerne giver nemlig stadig gode odds på chelsea og de gør endda spilleoplevelsen endnu sjovere med at give dig en velkomstbonus.


Kilde: Pixabay

Potientielle lokationer
Henover årene har Earls Court, Chelsea & Westminster Hospital, the Imperial Road Gasworks, Chelsea Barracks, White City og Battersea Power station alle været nævnt som potentielle lokationer for det nye stadion. Ifølge flere kilder, skulle Chelsea-direktørerne være villige til at flytte Chelseas hjemmebane væk fra deres kendte placering i bydelen Fulham, selvom det foretrækkes at blive, hvor de er.
Med en kapacitet på 41.600, er Stamford Bridge det niendestørste stadion i Premier League, og i London er det overgået af Wembley, Arsenals Emirates Stadium, West Hams The London Stadium og så selvfølgelig Tottenhams nye stadion som de tog i brug her tidligere i år. Men et nyt stadion vil være at foretrække.