Sport45

Champions League: Får vi en ny vinder eller bliver det the usual suspects


Champions League: Får vi en ny vinder eller bliver det the usual suspects

Kilde: Pexels

Champions League er Europas mest prestigefyldte klubfodboldsturnering, og den har historisk set tilhørt de klassiske klubber som Real Madrid, Liverpool, Barcelona og Bayern München. Fodboldverdenen gennemgår dog en stor forandring for tiden, hvor pengenes betydning vokser som aldrig før. Rige investorer kan pludselig forvandle middelmådige hold til mesterskabskandidater, og vi er derfor også begyndt at få flere overraskelser helt generelt set. Tag bare Red Bull Leipzig der mod alles forventning nåede hele vejen til semifinalen i sidste års udgave. Flere klubber er således begyndt at byde sig til, og chancen for at vi får en vinder som aldrig har vundet turneringen før vokser.

PSG klar til næste skridt
Tag bare PSG for eksempel. En klub der virkelig er gået all-in på Champions League med flere milliardinvesteringer i de seneste år. Med tilgangen af nogle af verdens absolut bedste spillere som Neymar og Mbappe, er de for alvor begyndt at blande sig i topstriden. På trods af klubbens massive investeringer er det dog ikke lykkedes dem at vinde. Endnu. Sidste sæson kom pariserne nemlig meget tæt på, da de nåede finalen for første gang i klubbens historie. Her stod et frygtindgydende Bayern-hold i vejen, og franskmændene måtte derfor nøjedes med sølvet. Klubben er dog i fremgang, og ser vi på indeværende sæson, vil Neymar og co. sikkert være nogle af dem, vi skal holde et vågent øje til.”Pep Guardiola 2015” - (CC BY-SA 3.0) af Богдан Заяц

Manchester City vil cementere sin plads en gang for alle
Det gør sig også gældende for Manchester City. Den engelske storklub har ligesom PSG satset stort på Champions League, som de håber at vinde for første gang i klubbens historie. Det vil heller ikke overraske nogen hvis de gjorde det. City har nemlig et fremragende hold, som har nydt masser af succes i de hjemlige turneringer igennem de sidste 10 år. De mangler dog at sætte kronen på værket med en Champions League-titel, og gerne i denne sæson. Manchester-klubben valgte derfor også at forlænge kontrakten med succestræneren Pep Guardiola, der altså nu står på sidelinjen indtil 2023. Den karismatiske træner har i mange år fået holdet til at spille blændende offensivt fodbold, og igen i år bør vi regne med dem som en seriøs udfordrer. Det tror de også inde hos bookmakerne, for undersøger vi fodbold odds er City blandt favoritterne til at vinde turneringen med de store ører. Her giver de odds 5.00, mens kun Bayern München regnes for at være større favoritter til odds 3.75. Forskellen på denne sæson sammenlignet med tidligere er dog at Guardiola har fået styr på defensiven, hvilket kan vise sig at blive afgørende i knockout-kampene. Her er det nemlig vigtigt at kunne lukke af i forsvaret, hvilket de altså ikke har lykkedes med i de seneste mange sæsoner. Det er derfor ikke utænkeligt at City i år kan gøre det.

Om PSG eller Manchester City kan bryde normen, eller om vi får en klassisk vinder må tiden dog vise. I og med at konkurrencen er stigende i verdens bedste klubturnering øges chancen dog for at vi på et eller andet tidspunkt får en ny vinder. Spørgsmålet er derfor ikke om hvis men nok mere hvornår det sker, og kan Manchester City og PSG bygge på, er det ikke utænkeligt at det allerede kan ske i denne sæson. Uanset hvad bliver det interessant at følge turneringen til foråret når knockoutfasen endelig starter.