Sport45

Vanløse ude efter nederlag til et af UMBRO ligaens bedste mandskaber

Optakt til kampen:
Hvidovre er et mandskab som historisk set altid har ligget et niveau over Vanløse. Tidligere indbyrdes opgør har budt på afklapsninger af forskellige størrelser, men samtidig har Vanløse i flere tilfælde formået at drille topholdet dog som regel kun periodevist. De seneste 3 Liga-kampe i indeværende sæson havde for Vanløses vedkommende resulteret i nederlag, senest til oprykkerne fra Vallensbæk. Ambitionen for aftenens kamp var klar: Tavlen skulle viskes ren. Vi skulle have holdet et mentalt gear opad, og en sikker tro på at dette ville løfte hele holdets spil på banen udmøntede sig i en lidt speciel optakt med inspirerende læsestof såvel som andre kreative indslag. Hvad der præcist foregik i taktik-rummet vil forblive en Vanløse-hemmelighed, men man kunne tydeligt se tændingen i øjnene på Vanløse-spillerne da de klokken lidt over 20 gjorde sig klar til kampens første face-off.

1. Periode:
Kampen startede med at give Vanløse et godt udgangspunkt da en Hvidovre-spiller bliver send til afkøling allerede efter halvandet minut spillet. Vanløse når dog kun at nyde 15 sekunders overtal før spillende træner Ask Tonsgaard spiller lidt rigeligt med musklerne og selv indkasserer 2 minutters afsoning i boksen. Efter jævnbyrdigt spil i 4 mod 4 får Hvidovre fuld valuta af deres kortvarige overtal og bringer sig på 1-0 ved banens bedste denne aften Stefan Hedorf. Hedorf tegnede sig for intet mindre end 7 point i kampen(!).
Vanløse fik dog et par minutter senere bragt balance i regnskabet på en indøvet frislagskombination fra hjørnet hvor Vanløses eksotiske islæt Rajesh Holmen blev sat i scene af Jonas Kruse og ganske køligt lagde kuglen ind oppe i målhjørnet.Et par udvisninger mere: Først Rasmus Limschou og herefter Søren Erichsen. Førstnævnte gør skaden god igen da han bringer Vanløse foran 2-1 på det straffe der bliver begået på Jonas Neerup da han trods spil i undertal skaber en kontra og bliver hægtet bagfra på den efterfølgende friløber mod mål. Straffeslaget blev sat ind af den rutinerede alderspræsident med et skarpt trækskud oppe i højre hjørne.
Da der resterer 5 minutter af perioden kommer Hvidovre på uafgjort, men deres jubel ophører hurtigt da Stephan Jensen for anden gang i denne sæson scorer præcis 4 sekunder efter spillet er sat i gang. Vanløse slutter perioden af i undertal men der er en klar tro på at Hvidovre på denne aften er til at snakke med.

2. Periode:
Da perioden starter er der stadig lidt tid tilovers af Teis Tonsgaards udvisning. Igen viser Hvidovres overtalskonstellation at den ikke er til at spøge med og de bringer endnu engang resultatet på status quo og kort herefter kommer Hvidovre sågar på 3-5 og i en kort periode lader Vanløse til at være hægtet af.
Der kommer igen lidt blod på tanden da Rasmus Limschous navn endnu en gang bliver føjet til protokols, denne gang på et optimistisk langskud som Hvidovres målmand ikke kan se sig selv helt uden skyld i at lade passere stregen.Hvidovre bringer halvvejs igennem perioden afstanden tilbage på 2 mål. Jonas Neerup havde efter afsoning lige akkurat sat benene på banen men Hvidovre omsatte i samme moment endnu et nådesløst overtal til mål.
Hvidovre bringer sig yderligere foran før anfører Kasper Kennedy slutter perioden af med at trække en klassiker op af hatten og i løb ind over midten af banen med bolden i ”skeen” sender han et trækskud ind helt oppe på øverste hylde. Stillingen efter 2. Periode er 5-7 i Hvidovres favør men Vanløse havde en god smag i munden og følte at kampen stadig kunne vendes.

3. periode:
Den sidste periode er ingen undtagelse. Hvidovre kommer først på tavlen. Herefter bliver sagerne en kende rodede. Først må Søren Erichsen stå skoleret for dommerne og herefter giver Kennedy overtændingen lidt for frit løb og må ligeledes spadsere den sure tur mod udvisningsboksen. Hvis Hvidovre havde vist sig at være skarpe i 5 mod 4, skal der ikke meget fantasi til at forestille sig hvad der sker i 5 mod 3. Føringen røg op på 9-5 til Hvidovre, men herefter skete der noget helt revolutionerende i kampen:
Vanløse kom i overtal og formåede at gennemføre et overtal uden selv at blive udvist! At det lykkedes at bevare overtalssituationen gav da også fuld valuta da Ask Tonsgaard trak ikke bare en klassiker men nærmest et kunststykke af en ”Zorro”-detalje op af posen og dermed tog Hvidovres ”reservekeeper” på sengen som var blevet skiftet ind mod slutningen af kampen.
De forhåbninger som Vanløse-spillerne herefter gjorde sig ved stillingen 6-9 med 8 minutter tilbage af kampen, blev hurtig manet til jorden da Hvidovre med 20 sekunders mellemrum satte 2 kasser ind og for at gøre ondt værre også et til 6-12 inden kampen blev fløjtet af, og Hvidovre kunne lade sig hylde som semifinalister i årets pokalturnering.

Efter kampen:
Vanløse havde selvfølgelig gerne set et mere jævnbyrdigt resultat efter hvad der efter egen overbevisning var en jævnbyrdig kamp. En afgørende faktor blev at dommerne havde lagt en hård linje for kampen og Vanløse formåede simpelthen aldrig at tilpasse deres hårde fysiske spil til denne. Det havde været spændende at se hvad Vanløse kunne præstere hvis de havde undgået at indkassere hele 16 udvisningsminutter i løbet af kampen. Der var i hvert fald spil, chancer og den rette tænding til at kunne følge med langt hen ad vejen. Forhåbentlig kan dette lade sig komme til udtryk allerede om 2 uger når Hvidovre igen kommer på besøg i Vanløsehallerne til et opgør i UMBRO-Ligaen hvor Vanløse for tiden kæmper for at holde fast i en slutspilsplads og Hvidovre prøver at holde trit med de øvrige tophold Rødovre & Hafnia.

Man Of the Match:
Vanløses keeper præsterer det paradoksale og bliver kåret til dagens mand på trods af at have været vidne til at bolden har passeret ham 12 gange på en aften.
Michael formåede mange gange i kampen at holde Vanløse inde i varmen selv om folkene i marken i mange situationer gjorde det svært for sig selv. Michael bidrog til denne kamp også som en dynamo til den gode stemning både før, under og efter kampen og viste som sædvanligt at han er hold-mand med et fighter-hjerte og en vilje som de fleste kan lære noget, hvis ikke meget af.