Sport45

Danmark dumpede mod Rusland

VM-forventningerne til Danmarks damelandshold var inden turneringen at man skulle kæmpe med om tredjepladsen i puljen og derved komme til at spille om femtepladsen. Men skulle tredjepladsen glippe, så var kravet i hvert fald, at man sikrede sig minimum en samlet ottendeplads og direkte kvalifikation til VM i 2011.

Desværre dumpede danskerne i dag med et brag. Mod et russisk hold, der ingen internationale forberedelser har haft, blev man udspillet i første periode, hvor russerne tog teten med 2-0 efter blot tre minutter. Og de danske piger kom yderligere bagud 0-4 før Malene Falster reducerede. Men russerne fik desværre scoret yderligere en gang inden pausen, så kampen var de facto afgjort inden de sidste 40 minutter.

I anden periode fik Danmark hurtigt chancen i powerplay og Sandie Bagge bragte håbet tilbage i den danske lejr. Men kort efter fik holdet et længere blackout og lukkede tre mål ind på seks minutter så midtvejs i kampen ved stillingen 2-8 var Danmarks drømme om en gentagelsen af placeringen ved sidste vm slukket og Rusland kunne køre tredje periode sikkert i land med en enkelt scoring.

Set udefra må man stille sig meget undrende overfor valget af startkeeper til kampen mod Rusland. Mod Finland leverede Sara Lund en kanonindsts og hun var også glimrende mod Polen. Alligevel var Karina Kaarsberg foretrukket mod Rusland, men hun fik blot fat i tre af otte russiske skud i første periode. Sara Lund kom på banen fra anden periodes start og med en redningsprocent på 76% og et afværget russisk straffeslag kan man godt ærgre sig over Jens Hagbarths keepervalg fra start.

Nu resterer så kun en meget ligegyldig kamp om at undgå sidstepladsen. Modstanderen bliver USA - en nation, der traditionelt samler sit landshold via internettet og ikke har nogen selvstændig turnering i hjemlandet.

Forhåbentlig får de danske spillere afsluttet turneringen med en sejr, så der er lidt godt at tage med hjem over sundet.