Første semifinale blev en thriller
Skrevet af Michael Andresen d. 29/03/2013 22:34
Brønderslev Hot Shots sejrede 7-5 i en tæt og spændende første semifinale.
Udvidet nyhedstekst
Herrernes semifinaler blev skudt igang med fredagskampen mellem Brønderslev Hot Shots og Benløse Floorball. På forhånd var hjemmeholdet store favoritter og med en offensiv hos Brønderslev, som sjældent set i Danmark, kunne det gå hen og blive en ubehagelig oplevelse for de unge Benløsespillere. Men de gjorde alle spådomme til skamme ved at levere en jætteindsats.

Første periode var en lidt taktisk affære. Så taktisk som en semifinale nu en gang kan blive, når et så offentsivt stærkt hold som Brønderslev møder et hold som Benløse, der ikke var kommet for at pakke sig sammen foran eget mål.

Og det var en god tilgang til kampen fra Benløses side. For efter et kvarters spil, hvor begge hold havde haft en håndfuld større og mindre chancer, åbnede gæsterne målscoringen, da Jacob Bøge var skarpretter på et kontraangreb sat op af Niklas Elfving.

Brønderslev satte sig efter målet lidt mere på spillet, og efter et par minutter gav det lidt højere pres bonus. En sløset boldomgang fra en Benløseback gav en gratis chance til Andreas Johansson, som nemt afdriblede David De Fries i Benløsemålet og udlignede til 1-1.

I periodens sidste minut fik Benløse muligheden i powerplay, men sjællænderne kom aldrig rigtig til noget, men rullede bolden rundt, som ventede de bare på at komme til pause med den noget overrsakende uafgorte stilling 1-1.

Med Brønderslevs udligning inden pausen var indtrykket, at det bare var lidt startvanskeligheder for nordjyderne og at de nu havde styr på kampen. Men Benløse fortsatte ufortrødent og kom hurtigt foran igen, da et skud fra Frederik Stigaard rettet o snød Anders Kjær i Brønderslevmålet.

Og midt anden periode var Benløse igen farlige på deres kontraangreb. Jacob Bøge erobrede bolden fra Johan Uppström midt på banen, stak fra ham ned mod Anders Kjær og satte iskoldt bolden i målhjørnet.

Kort efter spillede hjemmeholdets Dennis Hansen lidt for meget med musklerne og blev sendt til to minutters afkølig i straffeboksen. Powerplayet udnytede Benløse hurtigt og direkte med et skud fra Jeppe Pihl. Anders Kjær redede i første omgang, men slap en retur og Daniel MacCabe skovlede bolden i mål til 1-4.

Brønderlevs træner Kim Olesen reagerede promte med en timeout for at råbe sine spillere op og vække dem efter det chok, som det måtte være at være bagud halvvejs i kampen. Hjemmholdet kom dog ikke længere frem på banen og Benløse fik stadig masser af tid til stille og roligt, at bygge spillet op og minimere fejlene i opspillet

Sidst i perioden fik Benløses Andreas Bilenberg to minutter for en meget hård tackling på Johan Uppström. En udvisning, der let kunne have været fem minutter, da Upptröm fik en hård medfart. Men Brønderslevs ellers farlige powerplay med blandt andre Andreas Johansson og Martin Dahlgren kom ikke rigtigt til de store chancer, og Benløse fik flere gange clearet bolden, så de to minutter forløb forholdsvis roligt for David De Fries i målet. Hn havde mest af alt travlt med at kaste bolden langt op ad banen, så Brønderslev måtte starte forfra i sit spil.

Pausestillingen på 1-4 kunne der ikke sættes en finger på. En fantastisk indsats af Benløse, at holde Brønderslev nede på bare et mål efter 40 minutters spil og Brønderslev virkede tydeligt frustrerede på vej ud til pausen.

Træner Kim Olese måtte have talt med store bogstaver i omklædningsrummet. Eller også gav han simpelthen sine spillere et lynkursus i, hvordan man rent faktisk skal spille i en semifinale. For
Brønderslev kom med højt tryk fra starten af perioden og Benløse havde svært ved at spille sig ud af presset uden at komme i problemet. Allerede efter 32 sekunder gik det galt for sjællænderne. Andreas Johansson erobrede bolden dybt i banen og spillede den diagonalt bagud, hvor Oscar Thormählen tordnede bolden i nettet fra distancen.

Hjemmeholdet fortsatte det meget højt pres og Benløse mistede mange bolde på midten af banen, som Brønderslev omsatte til chancer. Men Benløse fandt dog ud af, at gøre det mere simpelt i opspillet og komme op i angrebszonen uden at blotte sig på mdten af banen.

Brønderslevmaskinen var ved at komme op i omdrejninger og med mere tålmodighed i spillet fik de langsom fuldstændig overtaget boldbesiddelsen i kampen, så Benløse mest af alt kæmpede for at forsvare midten af banen

Presset og overtaget gav bonus ved en frislagskombination, hvor Martin Dahlgren lagde en hård pasning ind i slottet til Nicklas Juul, der var helt alene foran mål og Benløses føring var nu nede på et enkelt mål. Måske skulle Benløses træner Thomas Brodersen her have prøvet at bryde den negative udvikling med en timeout. For det var et helt andet Brønderslevhold efter pausen med meget mere speed i spillet og den vilje som slet ikke var til stede i de første to perioder.

Men Benløse fik alligevel sat en prop i hullet og kom tilbage. Selvom Brønderslev stadig var meget i boldesiddelse, hang Benløses spil nu mere sammen som et hold og de farlige kontraangreb begyndte at vende tilbage.

Netop efter et af disse havnede Jacob Bøge i en mand mod mand duel med Dennis Hansen. Unge Bøge tørrede fuldstændig nordjyden ved at dreje rundt om både sig selv og Hansen, og fra en spids vinkel knap ti meter fra mål overlistede han Anders Kjær og bragte nyt håb i Benløselejren med endnu en tomålsføring.

Mentalt betød målet, at Benløse igen begyndte at tro på overraskelsen og samtidig lod Brønderslevspillerne sig hver især presse til at forsøge for meget på egen hånd i stedet for at være lidt tålmodige og spille hinanden fri til chancerne.

Benløsetræner Thomas Brodersen var dog alligevel ikke helt tilfreds og benyttede sig af sin timeout. Men afbrydesen i spillet fik Benløses spillere til at tænke for meget over situationen og bare 20 sekunder efter kom reduceringen for Brønderslev. Fra en position bag mål fandt Andreas Johansson en helt fri Kim Høst i slottet, og Høst firsttimede sikkert bolden i kassen til 4-5.

Reduceringen påvirkede tydeligvis Benløses unge hold og man glemte at holde øje med den gamle målræv Martin Dahlgren. Nicklas Juul afleverede bolden op på venstrekanten og i en ellers ufarlig position knaldede svenskeren bolden op i hjørnet til udligning 5-5. Momentum var nu for alvor på Brønderslevs side og kampen virkede som om, den endelig var tippet til Brønderslevs fordel.

De sidste fem-seks minutter var ren belejring af Benløses mål og med alle de skud, Brønderslev fik fyret af, rådede man bod på de manglede afslutninger i kampens første to perioder.

I opgørets sidste tre minutter viste Brønderslev, at de ikke er et hold, der er tilfreds, før man vinder. Så nordjyderne prøvede ikke at køre tiden ud og udnytte sin langt større rutine i en forlængelse, men fortsatte med at spille fremad og tage de små chancer, der skal til hvis man vil vinde et tæt opgør som dette.

Men kampens afgørende mål kom fra en lidt overraskende kant. Med en lidt satset dribling på midten af banen tabte Benløses Daniel MacCabe bolden til Dennis Hansen. Han tog resolut chancen med et hårdttrækskud fra egen banehalvdel og da bolden bolden blev rettet en anelse af, og udsynet var helt spærret for David De Fries, strøg bolden ind i netmaskerne og punkterede Benløses drøm om en kæmpe overraskelse. Og som lidt ekstra salt i såret scorede Andreas Johansson også til 7-5 i kampens døende sekunder.

En imponerende overraskelse af Benløse, at kunne presse Brønderslev så meget, men ikke mindre imponerende, at Brønderslev kunne hive sig op i tredje periode og vise den klasse, der skal til for at vinde DM-guld.

Hvis kampen i morgen bliver ligeså spændende, kan tilskuerne godt glæde sig til god underholdning i seriens kamp to.